Nieuws

OUTDOOR CONCEPT STORE IN SPORTS BUSINESS CENTER

 

Recent heeft de Outdoorsectie van de FGHS een showroom in het Sports Business Center ingericht als Outdoor Opportunity Concept Store.

 

Uitstekende kansen

De presentatie is gerealiseerd met medewerking van een aantal merkdistributeurs die aangesloten zijn bij de branchevereniging voor sportleveranciers. Bedrijven die actief zijn op het gebied van buitensport en sinds enkele maanden samenwerken binnen de Outdoorsectie van de FGHS. Doel is onder meer om gezamenlijk een bijdrage te leveren aan de groei van de outdoorcategorie binnen de Nederlandse sportdetailhandel. Zoals bekend is het outdooraandeel van de totale verkopen in sportzaken in ons land beduidend lager dan in andere Europese landen. In bijvoorbeeld Duitsland is dit aandeel rond 23%. Gezien de ontwikkelingen die de internationale outdoormarkt doormaakt (onder andere de opkomst van nieuwe, meer toegankelijke activiteiten) en de initiatieven van met name de Europese Commissie en de European Outdoor Group om buitensporten te promoten om de groeiende inactiviteit van Europeanen een halt toe te roepen, liggen hier volgens insiders uitstekende kansen voor sportwinkels die zich willen specialiseren in outdoor.

 

Vrij toegankelijk

De Outdoor Opportunity Concept Store in showroom B58 is dan ook bedoeld om sportondernemers die een serieuze start willen maken in deze voor hen nieuwe specialisatie te laten zien hoe een outdoorafdeling binnen een sportwinkel eruit zou kunnen zien. Tijdens de huidige inkoopperiode is de concept store iedere maandag vrij toegankelijk om informatie, inspiratie en ideeën op te doen.

 

De ‘voorbeeldwinkel’ is met behulp van sfeerbepalende elementen ingericht met producten van Amer Sports, Bergans, Equip Benelux, Haglöfs Benelux, Hi-Tec, Icebreaker, KEEN, TCK-Sports, Tenson BV, The Nomad Company en Technolyt.

Gepubliceerd op: