Nieuws

07/02.2019

De FGHS ondertekent het SUSTAINABILITY CHARTER

Dit vrijwillige duurzaamheids Handvest geeft de visie weer van de European Outdoor Group (EOG) wat betreft goed maatschappelijk verantwoord ondernemen en de verantwoordelijkheid die dit met zich meebrengt voor de Outdoor Industrie.

Lees hier het volledige artikel!

De FGHS is sinds een aantal jaren lid van de EOG.

30/10.2018

Verslag FGHS-Inspiratietour, 25 oktober 2018

Donderdag 25 oktober jl. stond de jaarlijkse FGHS-Inspiratietour op het programma. Na de succesvolle eerste editie in 2017 in de regio Eindhoven, waar Triple Double Sportmarketing, Hutten Catering / De Verspillingsfabriek en JUMBO Supermarkten werden bezocht, ging de inspiratietour dit jaar langs bedrijven in Amsterdam met een interessant marketingconcept, businesscase en/of innovatief-disruptief model. Lees meer

05/04.2018

Interessant en druk bezocht Seminar Selectieve Distributie

Op 5 april jl. was het Sport Business Center de locatie voor dit interessante seminar.

Met een goed gevulde zaal waren het Margot van Camp en Kim Schuurmans van het advocatenkantoor Marree en Dijxhoorn, die als partner van de FGHS de FGHS leden informeerde over alle ins en outs wat betreft de regelgeving met betrekking tot het selectieve distributiestelstel. Een distributiestelsel dat o.a. bescherming biedt aan exclusief c.q. luxe imago, complexiteit van het product en het belang van een deskundig advies bij aanschaf, maar wat ook bescherming kan bieden bij het weren van pure online retailers. Lees meer

10/02.2018

Masterclass Facebook groot succes!

Op vrijdagochtend 9 februari jl. werd op het hoofdkantoor van Facebook in Amsterdam een Masterclass speciaal voor FGHS leden door Facebook gegeven. Met ruim 50 aanwezigen zat de presentatieruimte helemaal vol. De Masterclass bestond uit 2 delen; een algemeen en een practisch deel.
Tijdens het algemeen deel werden de trends – de grootste veranderingen over 3 jaar (2021) in fashion besproken:

  • Rise of mobile – hierdoor is de toekomst lastiger te voorspellen
  • Marketplaces met full price – minder aanbiedingen
  • Geen eigendom, maar huur of lease.
  • Veel sluitingen van fysieke retail winkels
  • Inspiratie komt niet meer vanuit de winkelstraat maar online
  • Er is minder loyaliteit naar merken toe, er wordt makkelijker geswitcht

Lees meer

19/01.2018

Rondleiding Wehkamp: Een geslaagde bijeenkomst voor FGHS Leden

Op 18 januari kregen FGHS-leden de unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij ’s werelds grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum: het Logistiek Service Centrum van Wehkamp in Zwolle.

Nadat de, bijna dertig, deelnemers gastvrij waren ontvangen, gingen we van start met een presentatie over Wehkamp. Hierbij werden veel indrukwekkende getallen genoemd (450.000 bezoekers per dag, 8 miljoen verzonden pakketten en mode staat op nummer 1 in de online marktpositie). Daarna werden de deelnemers in groepen opgedeeld en kregen onder begeleiding van logistieke mensen van Wehkamp gedurende anderhalf uur een rondleiding door het mega e-commerce warehouse.

De deelnemende FGHS-leden kijken terug op een interessant, leerzaam en geslaagd event!

01/11.2017

Inspirerende Inspiratie Tour

Donderdag 26 oktober jl. organiseerde de FGHS haar eerste Inspiratie Tour. Na een gezamelijk ontbijt in Leusden vonden er binnen 12 uur drie bedrijfsbezoeken plaats met een touring-car. Drie Nederlandse bedrijven werden bezocht die zelf niet in de sportgroothandel actief zijn, echter die door hun ondernemerschap weten wat hun klanten boeit en waar ze het verschil kunnen maken in de markt: nu en in de nabije toekomst. Wat gemeenschappelijk was tijdens alle bezoeken was de enorme bevlogenheid waarmee door de sprekers werd gesproken over hun bedrijf en de ‘drive’ om hun visie door te geven.

 

Lees meer