Nieuws

Interessant en druk bezocht Seminar Selectieve Distributie

Op 5 april jl. was het Sport Business Center de locatie voor dit interessante seminar.

Met een goed gevulde zaal waren het Margot van Camp en Kim Schuurmans van het advocatenkantoor Marree en Dijxhoorn, die als partner van de FGHS de FGHS leden informeerde over alle ins en outs wat betreft de regelgeving met betrekking tot het selectieve distributiestelstel. Een distributiestelsel dat o.a. bescherming biedt aan exclusief c.q. luxe imago, complexiteit van het product en het belang van een deskundig advies bij aanschaf, maar wat ook bescherming kan bieden bij het weren van pure online retailers.

Gezien de vele vragen uit de zaal een “hot” en belangrijk thema, waarbij de uitzondering op de regel vaak veel vragen oplevert. Deze persoonlijke vragen werden dan ook zo goed als mogelijk beantwoord door Margot en Kim. Hun advies aan de aanwezigen is om het selectieve distributie contract met je toekomstige klant zorgvuldig op te stellen om op deze manier zoveel mogelijk problemen te voorkomen. Ook werd er tijdens het seminar stilgestaan bij recente (Europese) jurisprudentie met betrekking tot genoemde distributievorm.

Aan de reactie van de deelnemers te merken was het een geslaagd en informatief seminar, waar de FGHS graag nog een keer een vervolg aan zal geven.

 

 

Gepubliceerd op: