Event

Webinar Belastingdienst; Btw e-commerce voor webshop ondernemers

20.04.2021 - Webinar

Vanaf 1 juli 2021 gelden er nieuwe EU btw-regels e-commerce. De regels gelden voor afstandsverkopen van goederen aan particulieren, en bedrijven zonder btw-identificatienummer, binnen Europa.

Dit betekent dat webshop ondernemers die grensoverschrijdend goederen verkopen aan particulieren in andere EU-landen voortaan over hun prijs het btw-tarief in rekening brengen dat geldt in het EU-land van bestemming. Dat is vaak het land waar de klant woont. Daarbij doen zij ook de btw-aangifte en afdracht in dat land.

Ondernemers kunnen er voor kiezen om gebruik te maken van de Unieregeling. Dan regelen ze bij het één loketsysteem van de Belastingdienst in één melding hun btw-aangifte en afdracht voor alle EU-landen. Er verandert meer. Zo vervalt vanaf 1 juli 2021 de btw-vrijstelling voor verkopen van goederen tot en met € 22 via webshops van buiten de EU en is er een Invoerregeling. En kunnen meer ondernemers, die grensoverschrijdend diensten leveren aan particulieren, gebruik maken van de Unieregeling en worden platforms vaker verantwoordelijk voor de btw-aangifte.

Welke gevolgen hebben de veranderingen voor u en waar moet u zich op voorbereiden?

Tijdens het webinar ‘Btw e-commerce voor webshop ondernemers’ dat plaatsvindt op 20 april 2021 van 19.00 tot 20.30 uur, bespreekt de Belastingdienst graag de volgende zaken met u:

De EU btw-richtlijn e-commerce en de impact op ondernemen
De regelingen die beschikbaar komen (Unieregeling, Invoerregeling)
De dienstverlening van de Belastingdienst
De beschikbare informatie en hulp

Tijdens het Webinar is er de mogelijkheid om vragen stellen aan inhoudelijk deskundigen van de Belastingdienst. De belangrijkste vragen worden tijdens de uitzending beantwoord en/of gebruikt in de voorlichting. Het Webinar is gratis.

Inschrijven voor dit event