Pulse Sports wint de 14e Dutch Sports Innovation Award 2024!
Vandaag werd tijdens de ELIS Innovation Summit for Sports & Vitality in Eindhoven de 14e Dutch Sports Innovation Award 2024 uitgereikt aan Pulse Sports, die een stimuleringsprijs ter waarde van €15.000,- in ontvangst mocht nemen. Dorothee Laan, manager Kennis & Monitoring bij de Beweegalliantie en jurylid, overhandigde samen met Samir Toub, wethouder sport in Eindhoven, de prijs aan Pulse Sports als erkenning voor hun innovatieve benadering van sport- en welzijnsmonitoring.
De Dutch Sports Innovation Award is een prestigieuze prijs die innovatieve en kansrijke producten of diensten op het gebied van topsport en/of recreatieve sport stimuleert. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderneming met een concept dat zich niet alleen onderscheidt door de mate van vernieuwing, maar ook door zijn potentiële impact op de sportwereld en op een gezonde, actieve leefstijl. Dit initiatief van Cluster Sports & Technology ondersteunt innovatieve startups in het domein Sport & Vitaliteit en helpt hen bij het realiseren van hun groeiambities.
Lees hier verder
VNO-NCW en MKB Nederland roept op tot eerlijke concurrentie bij directe import
VNO-NCW en MKB-Nederland hebben op 1 oktober een brief gestuurd aan de minister van Economische Zaken Dirk Beljaarts om aandacht te vragen voor de problemen die producenten en handelaren van consumentenproducten ondervinden door oneerlijke concurrentie van bedrijven buiten de Europese Unie. Uit derde landen via individuele zendingen geïmporteerde producten voldoen vaak niet aan Europese regels op het gebied van consumentenbescherming, veiligheid, gezondheid en gegevensbescherming, waardoor ze onveilig en/of schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Met het omzeilen van deze regels behalen deze bedrijven een concurrentievoordeel door lagere prijzen, agressieve marketing en misleidende consumentenpraktijken. Voorbeelden hiervan zijn Shein en Temu uit China.
Lees hier verder
Amazon treedt op tegen namaak: vorig jaar 7 miljoen spullen in beslag genomen
Webwinkel Amazon treedt hard op tegen nepproducten op de website. Het Amerikaanse bedrijf heeft vorig jaar wereldwijd meer dan zeven miljoen namaakspullen in beslag genomen.
Amazon verkoopt zelf spullen via de webwinkel, maar is ook een platform voor andere partijen. Via die laatste weg worden vaak namaakartikelen aangeboden. Er wordt kunstmatige intelligentie ingezet om de verkoop van die nepspullen tegen te houden, meldt Amazon in zijn jaarlijkse Brand Protection Report.
Het bedrijf heeft sinds 2020 een speciale afdeling die namaakartikelen opspoort en optreedt tegen verkopers daarvan. Volgens Amazon is sindsdien tegen meer dan 21.000 “malafide verkopers” opgetreden door middel van rechtszaken en meldingen bij autoriteiten.
Het concern zegt ook dat het vorig jaar meer dan 700.000 pogingen om een account te openen om nepspullen te verkopen heeft geblokkeerd. Dat waren er in 2020 nog meer dan 6 miljoen. (bron NU.nl)
Lees hier het Brand Protection Report 2023
FESI unveils new Manifesto for upcoming European Elections: “FESI Playbook – Shaping the Future European Policy Agenda”
As we approach the EU elections of 2024, FESI recognises the critical role that policymakers play in shaping the future of the sporting goods sector. With this understanding, FESI is proud to present its manifesto, which outlines key recommendations aimed at fostering innovation, sustainability, and growth within the industry. In a rapidly evolving global landscape, where sport serves as a unifying force, FESI’s manifesto underscores the importance of collaborative efforts between industry stakeholders and policymakers to ensure a thriving environment for sports and physical activity across Europe. Through this manifesto, FESI seeks to engage with policymakers, advocating for policies that not only support the industry’s economic vitality but also promote the well-being of European citizens through increased access to quality sporting goods and active lifestyles.
The full manifesto can be accessed here
Sportkosten bezwaarlijk voor 4 op de 10 Nederlanders
In 2023 vond 38 procent van de volwassen Nederlanders de kosten verbonden aan sporten bezwaarlijk. Dit is meer dan in 2019 (30%) en 2021 (30%). Dit blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut. Nederlanders uit huishoudens met een benedenmodaal jaarinkomen vinden de sportkosten vaker bezwaarlijk (47%) dan Nederlanders uit huishoudens met een bovenmodaal jaarinkomen (33%).
Gratis sportaanbod zou een kwart van de niet-sporters (23%) over de streep trekken om te gaan sporten. Ruim drie kwart (77%) zou dan dus nog steeds niet gaan sporten. Als het sportaanbod gratis was, zou 46 procent van de Nederlanders (vaker) sporten. Nederlanders uit huishoudens met een benedenmodaal jaarinkomen geven dat vaker aan (48%) dan Nederlanders uit huishoudens met een bovenmodaal jaarinkomen (44%).
36 procent van de leden van een sportvereniging is bereid meer contributie te betalen als de sportvereniging veel meer kosten of veel minder inkomsten heeft. Van de leden van een fitnessaanbieder is 23 procent in dat scenario bereid meer abonnementskosten te betalen.
Leden van sportverenigingen (50%) en fitnessaanbieders (31%) uit huishoudens met een bovenmodaal jaarinkomen zijn vaker bereid meer te betalen dan leden uit huishoudens met een benedenmodaal jaarinkomen (24% en 9%).
Voor dit onderzoek over de uitgaven voor actieve sportbeoefening gebruikten het Mulier Instituut data van het Nationaal Sportonderzoek (NSO) 2023 van het Mulier Instituut. In deze peiling ondervroegen ze via het panel van Ipsos een representatieve groep van 1.509 Nederlanders van 16 tot en met 79 jaar.
Lees hier de volledige bevindingen in “Consumentenuitgaven aan sport 2023’”
Sint en Kerstman strijden om de portemonnee
De feestdagen winnen aan populariteit: een positieve noot voor de retail aan het einde van een zwaar jaar. De retailomzet in december vormt immers de slagroom op de taart en de verwachting is dat deze dit jaar met 5 procent stijgt naar 15,6 miljard euro. ABN AMRO heeft in samenwerking met Q&A Retail een onderzoek uitgevoerd naar (over) hoe consumenten de feestdagen vieren en cadeaus inkopen.
De verjaardag van de Sint wint dit jaar terrein. Dit jaar viert 52 procent van de 1250 respondenten het traditionele Nederlandse feest van Sinterklaas, een stijging ten opzichte van de 48 procent vorig jaar. Het feest is met name populair onder de jongere leeftijdsgroep tot 35 jaar en in het oosten en zuiden van het land. De kerstdagen blijven echter nog steeds het meest populair.
Lees hier verder
Sportnieuws
- Live Eredivisie | Go Ahead treft goed presterend NAC, aftellen naar AZ-Twente
- Verstappen door F1-teambazen unaniem verkozen tot beste coureur van het jaar
- Veenstra stelt jaar na fraai WK-debuut teleur met snelle exit tegen Filipijn
- Manchester City zet belabberd seizoen voort met nederlaag bij Aston Villa
- Brand en Alvarado verrassend geklopt in Hulst bij afwezigheid Van Empel
- Sporters breakdance officieel onderdeel van TeamNL
- "Zonder de Paralympische Talentdag had ik rolstoelbasketbal nooit ontdekt"
- Waterschappen: gooi open die schouwpaden!
- Venray, Dordrecht en gemeente Aa en Hunze & Borger-Odoorn host cities van de Nationale Sportweek 2023